Общинският съвет в Кърджали гласува единодушно предложението на  кмета  Хасан 

...
Общинският съвет в Кърджали гласува единодушно предложението на  кмета  Хасан 
Коментари Харесай

Без наеми за общински обекти и терени заради коронавируса

Общинският съвет в Кърджали гласоподава единомислещо предлагането на  кмета  Хасан  Азис  да се  освободят от възнаграждение на наеми наематели на общински обекти и общински терени за времето от 13 март 2020 година до анулация на изключителното състояние.

От възнаграждение на наем  се освобождават  наемателите на общински парцели, за които има възбрана да действат. Това са терени за разполагане на маси за консумация навън, кафе сладкарници, заведения за бързо обслужване. В списъка  са включени и  спортни  обекти като Спортен комплекс,,Арпезос “, стадион „ Арена Арда, стадион „ Горубсо ” и павилионите в Археологически комплекс,,Перперикон ”.  От възнаграждение на  наем  се  освобождават наемателите на лекарски кабинети и кабинети по дентална медицина, както и  търговците, ползващи общински терени за слагане на преместваеми уреди, които не правят активност.

„ Това са единствено част от икономическите ограничения на община Кърджали в помощ на наемателите, които нямат опция да реализират своята активност във връзка с   въведеното извънредно  състояние в страната ”,  изясни кметът Хасан Азис.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР